Aktuellt

ÅRSMÖTE

Välkomna till Åtvidabergs konstföreningens årsmöte den 21 mars 2018 klockan 19.00.

Årsmötet föregås av gemensam föreläsning i samarrangemang med Åtvids föreläsningsförening.

Klockan 20.00 vidtar sedvanliga årsmötesförhandlingar. Efter årsmötesförhandlingarna sker utlottning av vinstbevis och närvaropriser.

Ytterligare information om lokal och föreläsningens innehåll mm. kommer med utskick till medlemmar och på hemsidan.

 

KONSTRUNDAN 2018

Den 10-11-12 maj är konstrundan. Invigning den 10 maj kl 10 i MUMS-lokalen.

 

 

Höstsalongen

Jag slås av att det är så otroligt vackert att gå in här, att det finns så mycket av färg och form säger Maria Wennerberg, Brukskultur som invigde årets Höstsalong.

Lite av en succé har konstföreningens Höstsalong utvecklats till nu när den fjärde jurybedömda utställningen genomfördes under vecka 42. Juryn med Maria Silfverhielm, Stellan Ekegren och Gary Svensson imponerades av de inlämnade 107 verken och behöll 76 till utställningen. Utställningen höll en hög kvalité med målningar i olja, akryl akvarell, reliefer i betong, skulptur och textil. Konstföreningens styrelse fick överväldigande positiv kritik av utställningen från enskilda besökare och grupper. Glädjande blev dessutom försäljningen större än tidigare vad gäller antalet sålda verk.

Som extra krydda till utställningen i Mums lokalen arrangerade konstföreningen en föreläsning. Sahar Burhan gallerist, konstnär och skribent  arbetar framgångsrikt med mångfald och integration inom konst och kultur i Norrköping. Sahar Burhan som är uppvuxen i Syrien gav en berörande bild av villkoren att som utländsk konstnär etablera sig i det nya samhället. Hennes genomförda projekt och tankar kring hur konsten kan medverka till integration imponerade och inspirerade.

 

Med stöd av Åtvidabergs kommun och Sveriges Konstföreningar