Om föreningen

Åtvidabergs konstförening

Bildades första gången den 2 december 1960, för att främja intresse och förståelse för god konst i alla de uttrycksformer.
Vi är idag ca 250 medlemmar och har en aktiv styrelse. Med denna hemsida vill vi visa upp och inbjuda till vår verksamhet.

Konstrundan

Åtvidabergs Konstförenings konstrunda genomfördes under Kristihimmelfärdshelgen den 25-27 maj 2017. Fyrtiotvå (42) utställande konstnärer huvudsakligen med ateljéer i området Åtvidaberg med omnejd och östra länsdelen deltog. Trots det fina vädret var konstrundan välbesökt och lyckosam.

Pia Oredson Tember invigde Konstrundan med ett engagerande anförande.

Till samlingsutställningen kom under de tre dagarna ca 570 registrerade besökare. Uppskattningsvis har Konstrundan skapat 3000 – 3 500 kontakter mellan besökare och konstnärer. Flera av konstnärerna berättar om en bra försäljning av konst.

Styrelsen vill rikta ett stort TACK till medverkande utställare, till alla stödjare och besökare.

Konstföreningens höstsalong i Mums-lokalen är inledd. Juryn har valt ut 85 av 140 verk att pryda väggarna i industrilokalerna.

Det är tredje året vi arrangerar en jurybedömd salong och den växer för varje år, säger Sture Nyberg ordförande i Åtvidabergs konstförening. Föreningen skickade ut närmare 150 inbjudningar och 45 konstnärer anmälde intresse att ställa ut. Tidigare under veckan valdes vilka tavlor och skulpturer som passar till årets utställning. Det är enerfaren jury som sållat […]

Läs mer »

Förtroendevalda

Följande personer har fått ett förtroende uppdrag inom Åtvidabergs Konstförening.

Läs mer »

Åtvidabergs Konstföreningens Historia

Baserad på en skrift av Alrik Agerbo Åtvidabergs konstförening bildades den 2 december 1960 på initiativ av Lions Club.Lena Källström, sekreterare 1976. Ordföranden var Magnus Jüllig, vice ordförande Arvid Karlsson, sekreterare Åke Nilsson, kassör Sture Fredbäck, ledamöter Maj Torstensson och Helge Karlsson.

Läs mer »