Om föreningen

Åtvidabergs konstförening

Bildades första gången den 2 december 1960, för att främja intresse och förståelse för god konst i alla de uttrycksformer.
Vi är idag ca 250 medlemmar och har en aktiv styrelse. Med denna hemsida vill vi visa upp och inbjuda till vår verksamhet.

Konstrundan

Åtvidabergs Konstförenings konstrunda genomfördes under Kristihimmelfärdshelgen den 10-12 maj 2018. Fyrtiotvå (38) utställande konstnärer huvudsakligen med ateljéer i området Åtvidaberg med omnejd och östra länsdelen deltog. Trots det fina vädret var konstrundan välbesökt och lyckosam.

Roy Andersson invigde Konstrundan med ett engagerande anförande.

Till samlingsutställningen kom under de tre dagarna ca 688 registrerade besökare. Uppskattningsvis har Konstrundan skapat 3000 – 3 500 kontakter mellan besökare och konstnärer. Flera av konstnärerna berättar om en bra försäljning av konst.

Styrelsen vill rikta ett stort TACK till medverkande utställare, till alla stödjare och besökare.

Läs mer »

Förtroendevalda

Följande personer har fått ett förtroende uppdrag inom Åtvidabergs Konstförening.

Läs mer »

Åtvidabergs Konstföreningens Historia

Baserad på en skrift av Alrik Agerbo Åtvidabergs konstförening bildades den 2 december 1960 på initiativ av Lions Club.Lena Källström, sekreterare 1976. Ordföranden var Magnus Jüllig, vice ordförande Arvid Karlsson, sekreterare Åke Nilsson, kassör Sture Fredbäck, ledamöter Maj Torstensson och Helge Karlsson.

Läs mer »